preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

PROJEKTI u PN-i

Projekti u PN (arhiva)

POKUSI NA NASTAVI FIZIKE

Tijekom II. polugodišta školske 2010./11. god.učenici 7. i 8. razreda po vlastitom izboru napravili su projekt koji su prezentirali na satu fizike. Učinili su satove i predmet zanimljivijim. Pokusi koje su izvodili zainteresirali su i učenike nižih razreda, koji su o tome slušali. Stoga smo odlučili iste prezentirati povodom dana škole.
Kao najvjerniji gledatelji upravo su bili učenici nižih razreda. Pogledajte fotografije, ali vjerujte, treba pogledati pokuse i čuti djecu. Stoga Vas pozivamo da nam se dogodine pridružite i pogledate djela Vaše djece, prijatelja, rođaka...

učiteljica Nada Zorkić


PROJEKTUNTERRICHT

Učenici 6. razreda, u listopadu, 2010.  sudjelovali su u projektu pod nazivom „Deutschsprachige Länder und Kroatien“ izvannastavnog predmeta-Njemački jezik.

Učenici su se podjelili u četiri grupe - Njemačka, Austrija, Švicarska i Hrvatska.

Cilj projekta  bio je prikupiti informacije o spomenutim zemljama, izraditi plakate i prezentirati svoju zemlju te na taj način proširiti vokabular vezan uz ovu temu.

Nakon prezentacije uslijedio je kviz u kojem su učenici mogli utvrditi znanja o spomenutim zemljama.

Na kraju smo svi zajedno uživali u okusima nadaleko poznate Sacher torte.

  

   


 Istraživanje i primjena stečenog znanja

    Učenici sedmog razreda su u prosincu 2007. imali nekoliko integriranih sati iz geografije i informatike u sklopu projekta: "Izrada prezentacije o državama Sjeverne Europe... "

    Istraživanjem su uz pomoć udžbenika, interneta i atlasa posuđenog iz školske knjižnice, pronalazili sadržaje te ih unosili u prezentacije. Prezentaciju su izrađivali korištenjem MS Power Pointa. "Ubacivali" su tekst, slike, animacije i zvuk. Unosili su podatke o položaju, reljefu, klimi, gradovima, novčanicama, proizvodima... pojedinih zemalja.
 
    Radili su u parovima, svaki par po jednu državu. Zanimljivo je da su umetali i himne, poneki od njih su se sjetili staviti slike rok pjevača ili nogometnih momčadi, ovisno o sklonostima.

    Učenici su uživali učeći uz ovu metodu učenja, a učitelj I.Milić i učiteljica R. Josipović su bili vrlo zadovoljni rezultatima rada.
    Radovi su prezentirani i roditeljima na roditeljskom sastanku u veljači 2008.

 U prilogu je jedan učenički uradak. 


Izrada Božićne bajke

   Učenici šestog razreda su u studenom 2007. su na satu hrvatskoj jezika zajedno pisali bajku i oslikavali je. Zatim su na satu informatike tipkanjem unosili tekst, a skeniranjem sliku u računalo, te stvarali bajku u Power Pointu. Isto su ispisali pisačem, te uvezali i ukoričili.

 U prilogu je jedan učenički uradak.

Priloženi dokumenti:
BOZICNA BAJKA.pps
FINSKA.pps


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju