preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Studijsko putovanje potencijalno darovitih učenika u Park Maksimir - Zagreb

Autor: Snježana Glučina, 6. 9. 2021.

U suradnji s „Udrugom Vjetar u leđa” iz Zagreba OŠ Tučepi i OŠ Stjepana Ivičevića, Makarska organizirali su dvodnevno (3. i 4. rujna 2021.) studijsko putovanje 40 potencijalno darovitih učenika u Park Maksimir u Zagrebu.

Udruga Vjetar u leđa od 2012. godine radi s potencijalno darovitom djecom putem programa verificiranih od strane MZO i AZOO. Udruga se bavi i edukacijom odgajatelja i učitelja te savjetovanjem roditelja potencijalno darovite djece.

Ovo putovanje Udruga Vjetar u leđa je organizirala u partnerstvu s Gradom Zagrebom u okviru Projekta „Gradski prozori u prirodu – unaprijeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II) kojeg financira Europska unija i proračun Grada Zagreba.

Grupa učenika 6., 7. i 8. razreda (15 učenika iz OŠ Tučepi i 24 učenika iz OŠ S. Ivičevića Makarska) koji su svojim sposobnostima, radom u školi, zainteresiranošću i sklonošću za područje prirode, biologije i kemije prepoznati kao potencijalno daroviti učenici nagrađeni su besplatnim putovanjem u Park Maksimir u Zagreb. Učenike su vodili: učiteljica Prirode, Biologije i Kemije Rozana Alfirević i psihologinja Snježana Glučina iz OŠ Tučepi, te iz OŠ Stjepana Ivičevića učitelji Prirode, Biologije i Kemije Antonio Đerek i Dragica Jerončić i psihologinja Marica Garmaz.

Psiholozi Udruge „Vjetar u leđa” zajedno s biolozima djelatnicima Javne ustanove Maksimir osmislili su 4 vrlo zanimljive, izazovne i kreativne radionice za naše učenike na temu očuvanja bioraznolikosti i zaštite prirode.

Putem radionica metodama istraživačkog učenja učenici su mnogo toga naučili o invazivnim , autothonim i stranim vrstama životinja, imali su priliku napraviti simulaciju izgradnje jednog grada učeći pri tom o održivom razvoju te im je organiziran obilazak ZOO uz stručno vodstvo.

Nakon dvogodišnje stanke u izletima i dr. izvanučioničkoj nastavi u uvjetima pandemije uspješno smo uz poštivanje epidemioloških mjera (testiranje prije polaska na put, nošenje maski i dr.) realizirali ovo putovanje.

Učenje putem igre, pokusa, poticanje na suradnju i preuzimanje inicijative učinilo je ove aktivnosti izrazito zanimljivim i korisnim našim učenicima. I djeca i odrasli izrazili su spremnost za budućim sudjelovanjem u ovakvim ili sličnim aktivnostima.

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju