preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Vijeće učenika osnovnih škola makarskog područja

Autor: Snježana Glučina, 24. 12. 2020.

U ponedjeljak 21.12.2020. održana je prva online sjednica Vijeća učenika osnovnih škola na području makarskog primorja. Ponosni smo što je na navedenoj  sjednici predsjednica Vijeća učenika OŠ Tučepi Đana Čović, učenica 8. razreda naše škole izabrana za predstavnicu u Županijsko Vijeće učenika. Navedenu sjednicu su osmislile i organizirale psihologinja i pedagoginja OŠ oca Petra Perice iz Makarske, a podršku su im pružile i stručne suradnice ostalih osnovnih škola našeg područja.

Osim Đane koja je predstavljala našu školu na sjednici su se predstavili slijedeći učenici: Laura Vekić, 7.b razred,OŠ Stjepana Ivičevića Makarska;  Ante Prgomet, 8.d razred, OŠ oca Petra Perice Makarska;  David Šošić, 3. razred, OŠ Dr. Frane Tuđmana, Brela; učenik Petar Talijančić, 8. razred, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, Podgora; Dominik Lekaj, 8. razred, OŠ Gradac, Ana Staničić, 7. razred, OŠ Bariše Granića Meštra, Baška Voda.

Svi navedeni učenici  (inače predsjednici Vijeća učenika svojih škola) su se predstavili na temelju unaprijed pripremljenog upitnika te su naveli kojim područjima bi se trebalo baviti vijeće učenika i za što bi se oni zalagali ako budu izabrani u županijsko vijeće učenika. Zatim se pristupilo glasovanju. Na osnovu svog izlaganja Đana je dobila najviše glasova te je ona predložena za predstavnika Vijeća učenika osnovnih škola makarskog područja u Županijskom vijeću učenika. 

O svom iskustvu na prvoj sjednici županijskog vijeća učenika naša Đana Čović je napisala nekoliko rečenica:

„U srijedu 23.12.2020. je održana prva konstituirajuća sjednica županijskog vijeća učenika. Na vijeću smo mi učenici birali jednog učenika koji će u Nacionalnom vijeću učenika predstavljati sve škole naše županije. Vijeće se održalo preko Zoom-a. Sudjelovalo je otprilike 15 učenika iz raznih škola na području cijele Splitsko-dalmatinske županije. Svi smo se predstavili na način da smo rekli nešto o sebi i rekli neke aktivnosti koje radimo u slobodno vrijeme koje su povezane sa školom ali i ne moraju biti. Kada smo svi završili na red je došlo glasanje. I napokon nakon 3 sata vijećanja odlučili smo da će naše škole predstavljati učenik iz Osnovne škole Trstenik, Split. Ovim putem bih željela čestitati Mateju iz OŠ Trstenik i poželjeti mu sreću u daljnjim aktivnostima. i zahvaliti se svim organizatorima jer je to bilo jedno jako lijepo iskustvo. „
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju