preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Početak nastavne godine 2020./2021. u OŠ Tučepi

Autor: Snježana Glučina, 4. 9. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u ponedjeljak, 07. rujna 2020. godine, za sve učenike započinje redovita nastava u OŠ Tučepi  koja će se organizirati prema MODELU A (što znači da svi učenici OŠ Tučepi pohađaju nastavu u školi) uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Učenici će prvog dana preuzeti udžbenike. Učenici od 5. do 8. r. u prvom tjednu počinju s nastavom u 8 sati ujutro, a učenici od 1. do 4. r. u 14 sati. Molimo sve roditelje da u nastavku pročitaju upute vezane za organizaciju rada u našoj školi:

 • Roditelji učenika od 1. do 4. r. dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te upisati datum i iznos izmjerene temperature u jednu posebnu bilježnicu koja služi upravo za tu svrhu. Razredni učitelj svakodnevno provjerava navedene bilježnice. U slučaju povišene tjelesne temperature (više od 37,2 °C), roditelj ne smije dovoditi dijete u školu već se javlja telefonom ravnatelju škole (tel. 678 315 ili 623 150) i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi eventualne odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 • Učenici od 5. do 8. r. samostalno kod kuće prije nastave mjere tjelesnu temperaturu. Ako učenik ima povišenu temperaturu (višu od 37,2 °C), roditelj ne upućuje dijete u školu već obavještava o tome ravnatelja (tel. 678 315 ili 623 150) i odabranog liječnika.
 • Molimo da svi učenici prvog dana sa sobom ponesu svoju zaštitnu masku. (Svaki će učenik u toku 1. tjedna u školi dobiti po 2 platnene maske.)
 • Učenici dolaze sami u školu. Roditelji ne ulaze u školu. Ne upućivati djecu prerano u školu (samo 10 minuta prije početka nastave). Ukoliko roditelj dovodi učenika, on dolazi do ulaza u dvorište škole. Učenike preuzima učitelj i uvodi ih u školu. Isto je i kod odlaska djece iz škole. Prilikom dovođenja i odvođenja djece roditelji zadržavaju distancu od najmanje 1,5 m. u odnosu na druge roditelje i djecu.
 • Roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi COVID- om 19.
 • Roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo COVID- om 19.
 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu i o tome roditelji obavještavaju, kao i do sada, razrednika.
 • Učenici 2. i 6. razreda (koji borave u učionici pored knjižnice) u školu ulaze na stražnji ulaz.
 • Učitelji koji imaju 1. sat u 2. ili 6. razredu dočekuju 15 minuta prije početka nastave učenike na stražnjem ulazu škole, a učitelji koji imaju 1. sat u ostalim razredima učenike dočekuju u dvorištu škole. Navedeni učitelji obavezno podsjećaju učenike na dezinficiranje ruku i potplata obuće. Nakon toga učitelji odmah ulaze s učenicima u razred.
 • Svaki učenik sjedit će zasebno uvijek u istoj klupi.
 • Učenici će imati školsku marendu u svojim učionicama. Učenici imaju 2 „velika” odmora (od 15 minuta) nakon 2. i nakon 3. sata - odmor za marendu i odmor za igru. Učenici 1. i 2. (te 5. i 6.) razreda dobivaju školsku marendu nakon 2. školskoga sata u svojim razredima dok učenici 3. i 4. (te 7. i 8. r.) razreda dobivaju školsku marendu nakon 3. školskoga sata (također u svojim učionicama). Osigurano je da učenici svakoga razreda imaju svoj WC u kojem peru ruke prije marende. Veliki odmor (odlazak uz pratnju učitelja u dvorište škole) za učenike 1. i 2. (te 5. i 6. r.) je nakon 3. sata, a za učenike 3. i 4. (te 7. i 8. r.) nakon 2. sata (Učenici pri povratku s odmora u školu ponovo dezinficiraju ruke i potplate obuće.)
 • Marendu kuharica unaprijed priprema i ostavlja neposredno prije odmora za marendu ispred učionice pojedinoga razreda. Marenda je organizirana od srijede, 9. rujna 2020. g. 
 • Učenici za vrijeme boravka na hodnicima moraju nositi maske.
 • Roditelji i učitelji naglašavaju djeci da ne dijele pribor i svoje stvari s drugom djecom.
 • Po završetku nastave učenici se ne smiju zadržavati u krugu škole.
 • Učenici ne smiju koristiti parkić dječjega vrtića.
 • Informacije za roditelje se neće održavati u školi, nego putem do sada korištenih komunikacijskih kanala između roditelja i učitelja (e- mail, whatsapp, viber…).
 • Za učenike koji se nalaze u izrazito vulnerabilnoj (osjetljivoj) skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su COVID pozitivni i koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu
 • U knjižnicu ulazi najviše 2 učenika istovremeno s održavanjem razmaka od najmanje 1.5 metar.
 • Organizira se autobusni prijevoz za učenike putnike iz Gornjih Tučepi. Učenici putnici u kombiju i vozač trebaju nositi maske.

Poštivanjem navedenih mjera štitimo zdravlje djece/učenika, odgojno-obrazovnih djelatnika i svih zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana Republike Hrvatske. Stoga je važno poštivati navedene mjere.

Naš primarni cilj je organizacija odgojno-obrazovnoga rada/nastave u ustanovi licem u lice iz razloga što takav oblik rada u odnosu na druge oblike ima veliku prednost i najprimjereniji je za djecu i učenike.

Poštovani roditelji, zahvaljujemo svima na podršci i strpljenju. O svim novostima i daljnjim postupcima pravovremeno ćemo vas obavještavati.

 
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju