preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Proslava Dana škole

Autor: Renata Josipović, Snježana Glučina, Grozdana Vodanović, 22. 6. 2019.

Kao i svake godine i ove je svečano proslavljen Dan škole, 13. lipnja. Za učenike su pripremljene razne aktivnosti kroz nekoliko radionica.

Na Slatini je učenicma od 1. do 4. razreda predstavljen projekt Sportski INpuls kojeg provodi Zajednica športskih udruga grada Makarske u suradnji s Udrugom Sunce. Na školskom igralištu održane su sportske igre učenika od 5.-8.r. U kreativnoj radionici izrađivale su se figure od kamenčića. Debatni klub imao je debatu na temu Školska uniforma – da ili ne. U informatičkoj učionici održane su matematičke igre te pripreme za projekt Turističke kulture. Održana je i radionica društvenih igara za sve zainteresirane učenike. Tučepski osmaši su se pripremali za svoju završnu svečanost koju planiraju za srijedu, 19. lipnja 2019.

Nakon radionica održana je svečana sjednica zajedno s predstavnicima Općine. Kao i svake godine učenicima koji su sudjelovali na raznim natjecanjima i u drugim aktivnostima dodijeljene su nagrade i priznanja. Učenicom završne generacije proglašena je Antea Čović koja je nagrađena za uzorno vladanje i odličan uspjeh od 1.-8. r., za uspješno predstavljanje škole na školskim natjecanjima kao i aktivnom sudjelovanju u životu i radu škole.

Učenici Josip Bušelić, Morena Biuk i Barbara Čović nagrađeni su za uzorno vladanje i odličan uspjeh od 1.-8.r., a učenik 7. razreda Dino Čović nagrađen je za uspješno predstavljanje škole na županijskom natjecanju iz povijesti. Najčitačica – učenica sa najviše pročitanih knjiga iz školske knjižnice je Anja Ostojić, učenica 2.r.

Za prvo mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi (nadbiskupijska razina), a za treće na državnoj razini nagrađene su učenice Đana Čović, Lara Janko, Kate Mendeš i Lucija Mravičić te vjeroučiteljica Marina Šimić.

Na međunarodnom natjecanju iz Informatike i računalnog razmišljanja Dabar izvrstan uspjeh postigli su Kate Mendeš, Emili Šarić i Marijan Šimić. Zbog postignutog uspjeha na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica nagrađene su Laura Bebek, Nada Šarić i Lana Visković. Učenička zadruga Škrinjica iskazala se na međužupanijskoj smotri u Splitu za što su nagrađene učenice Ela Mijačika, Stela Čobrnić i Barbara Šimić.

Kraj školske godine ne može proći bez priredbe na kojoj su učenici pokazali što sve umiju. Bilo je veselo uz pjesme, ples i recitacije. Čule su se i zaboravljene riječi u priči jednoga ribara, pokazala je kako su prvaši naučili abecedu, plesalo se na lude dvadesete, školski zbor je otpjevao nekoliko pjesama, dramska skupina je imala igrokaz, učenici nižih razreda pripremili su veseli program sa svojim učiteljima a sve je završilo pjesmom Vjeruj u ljubav.

U općinskoj vijećnici su bili izloženi učenički radovi s kojima su se naši učenici predstavili na Županijskoj smotri učeničkih zadruga te radovi nastali na interesantnim projektima u nastavi povijesti i geografije. Učiteljima i najbližim suradnicima škole na kraju svečane sjednice ravnateljica je dodijelila zahvalnice.
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju