preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tučepi"

 > Naslovnica
Vijesti

Izazov za osnovne i srednje škole – natjecanje AI SchoolChallenge – umjetna inteligencija Elementsof AI

Autor: Renata Josipović, 11. 5. 2021.

Dragi učenici i učitelji, pijavite se na besplatan tečaj o umjetnoj inteligenciji te se ujedno, na vrijeme, informirajte o tehnologiji budućnosti. Tečaj proglašen najboljim tečajem o umjetnoj inteligenciji na svijetu. Iskoristite priliku!

Umjetna je inteligencija (AI) u današnje vrijeme sastavan dio našeg života. Možda nismo toga svjesni, ali  ona će oblikovati cijeli svijet u sljedećih 30 godina.

Online su tečaj Elementsof AI tijekom 2019. godine razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, a nositelj je projekta u Hrvatskoj udruga CroAI. Ovaj je tečaj proglašen najboljim tečajem o umjetnoj inteligenciji na svijetu, potpuno je besplatan i omogućuje baš svima bolje razumijevanje svijeta koji ih okružuje.

Udruga CroAI u suradnji s CARNET-om pokrenula je natjecanje AI SchoolChallenge, a cilj je natjecanja motivirati učenike osnovnih i srednjih škola na upisivanje tečaja Elementsof AI kako bi bili ukorak s tehnologijom koja mijenja svijet i koja je prisutna u brojnim proizvodima i uslugama s kojima se svakodnevno susrećemo. Tečaj ElementsofAI pisan je na hrvatskom i engleskom jeziku, a edukaciju je podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tečaj je primjeren učenicima sedmog i osmog razreda osnovne škole te iznimno zainteresiranim i darovitim učenicima petih i šestih razreda kao i učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. 

Za učenike, koji do 13. lipnja ove godine završe Elementsof AI, osigurana je vrijedna nagrada - online predavanje poznatog hrvatskog inovatora dok će 200 najbržih, koji završe tečaj, dobiti posebno dizajniranu Elementsof AI majicu.

Škole koje budu imale do 1. rujna više od 10 učenika ili djelatnika sa završenim tečajem, bit će proglašene AI školom i dobit će ekskluzivan certifikat „AI škola“, a najbolje tri škole po broju ostvarenih diploma bit će dodatno nagrađene.

Tečaj se sastoji od šest poglavlja, sadrži 25 vježbi, a za njegovo završavanje nije potrebno nikakvo predznanje niti znanje matematike i/ili programiranja. Za završavanje tečaja u prosjeku je potrebno uložiti do 25 sati, a mnogi su polaznici u Hrvatskoj tečaj završili za svega nekoliko sati. Više detalja i prijava na Elementsof AI nalazi se na službenoj web-stranici  www.elementsofai.com/hr.

 

Kako se prijaviti?

Kako sudjelovati u AI School Challengeu?

  • U web-obrazac potrebno je unijeti sljedeće podatke o osobi koja je položila certifikat: ime i prezime, OIB, naziv škole, adresu škole te priložiti dobiveni certifikat.

izvor: dopis MZOŠ, dopis Školske knjige d.d.
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
Anketa
Koja vam provjera znanja više odgovara?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tučepi" / Kraj 17, HR-21325 Tučepi / www.os-tucepi.skole.hr / ured@os-tucepi.skole.hr
preskoči na navigaciju