2021-09-06 17:27:00

Javni poziv za prijavu učenika na testiranje i stjecanje statusa polaznika Centra izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije

Poštovani roditelji i učenici, Centar izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije (CI SDŽ) uputio je javni poziv za prijavu visoko motiviranih i potencijalno darovitih učenika za testiranje i stjecanje statusa polaznika  CI. Prijave za testiranje za sudjelovanje u programima CI SDŽ otvorene su do petka, 10. rujna 2021. godine, a učenike molimo da se svojim predmetnim učiteljicama prijave najkasnije u četvrtak, 9. rujna 2021. Link za Javni poziv

Na prethodnoj poveznici prenosimo tekst poziva Centra izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije kojim se  pozivaju osnovne i srednje škole da prijave učenike (u prethodnom  dogovoru s učenicima i  roditeljima) na izvanškolske programe u Centru izvrsnosti matematike, informatike, novih tehnologija i prirodoslovlja.

Za Centar izvrsnosti matematike mogu se prijaviti učenici od  6. (šestog) do 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 3. (trećeg) razreda srednje škole.

u program CI matematike za učenike 5. razreda polaznici se upisuju temeljem rezultata već provedenog projekta „Identifikacija potencijalno darovitih učenika u području matematike“.

Za Centar izvrsnosti novih tehnologija i informatike mogu se prijaviti učenici 7. (sedmog) i 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 3. (trećeg) razreda srednje škole.

Za Centar izvrsnosti prirodoslovlja mogu se prijaviti učenici od 7. (sedmog) do 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 4. (četvrtog) razreda srednje škole.

Kao i do sada, prijave su putem osnovnih i srednjih  škola, stoga se za detaljne upute možete javiti ravnatelju škole Damiru Jukiću ili članovima Tima za darovite. Predsjednica Tima za darovite kao i odgovorna za područje  matematike u OŠ Tučepi je  učiteljica Sanja Nizić; za područje prirodoslovlja učiteljica biologije i kemije Rozana Alfirević te za područje informatike učteljica Renata Josipović. Član tima je i psihologinja Snježana Glučina.

Roditelji, ukoliko se Vaše dijete, učenik OŠ Tučepi u dogovoru s predmetnim učiteljicama prijavi na testiranje za sudjelovanje u programima nekog od Centara izvrsnosti škola će učenika prijaviti, a zatim će Vama kao roditeljima od CI SDŽ na Vaš e-mail doći poveznica, korisničko ime i lozinka. Putem navedenog ćete potpisati privolu u elektroničkom obliku za sudjelovanje Vašeg djeteta u navedenim aktivnostima.

Prijave se zatvaraju u petak, 10. rujna 2021. godine (u 23.59 sati). Učenike molimo da se do četvrtka 9. rujna 2021. prijave svojim predmetnim učiteljicama ili psihologinji!


Osnovna škola "Tučepi"