2021-04-26 13:04:00

Od fotografije do knjige

 Lorin poučni kutak

U mnoštvu događanja u Godini čitanja koji su se nudili,  posebno nam se svidio onaj koji je organizirala Dječja knjižnica „M2“ – Knjižnice grada Zagreba: učenici naše Škole sudjelovali su na 1. fotografskom natječaju. Organizatori su i na taj način htjeli potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način.

Tema prvog natječaja  bila je „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje" i u njega su se mogli uključiti svi fotografi amateri iz Hrvatske, od predškolske dobi do 18 godina. Sudjelovalo se s najviše tri rada koji na kreativan i iskren način trebaju prikazati vlastiti kutak za čitanje s knjigama. Fotografije su se slale u digitalnom obliku kao i  prijavnica za natječaj.
Fotografski natječaj je trajao od  14. veljače do 14. travnja 2021. godine, a pobjednički radovi su proglašeni 23. travnja 2021. godine. Sudjelovalo je 218 učenika sa 366 radova iz 88 gradova i mjesta iz cijele Hrvatske.

Ono što je nama važno spomenuti jest to da je naša učenica Lora Grubišić iz 3. razreda sudjelovala sa tri svoje fotografije: Moj kutak za čitanje; Moj pametni kutak i Moj poučni kutak. Nažalost, učenica se nije plasirala među pobjednicima. U znak zahvalnosti učenica je od organizatora dobila Pohvalnicu za sudjelovanje i darak od Škole. Ponosni smo na našu Loru, njen trud i kreativnost koju je pokazala na ovom Natječaju. Čestitamo od srca i želimo joj puno uspjeha na idućem Natječaju.

Popis nagrađenih učenika i prezentaciju nagrađenih fotografija možete pogledati na poveznici:

http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/pobjednici-i-fotografskog-natjecaja/57871

 darak za Loru


Osnovna škola "Tučepi"