2020-03-03 12:50:00

Vjeronaučna olimpijada za osnovne škole 2020

Nakon dvije prethodne razine, školskog i međuškolskog natjecanja, četiri učenice naše škole pod mentorstvom vjeroučiteljice Marine Šimić u ponedjeljak 2. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju sudjelovale su na nadbiskupijskoj vjeronučnoj olimpijadi.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj. Na ovom natjecanju sudjelovalo je ukupno 26 osnovnoškolskih i 11 srednjoškolskih ekipa s područja Splitsko-makarske i Hvarske nadbiskupije. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole „Tin Ujević“ iz Krivodola, drugo i treće mjesto  podijelili su učenici Osnovne škole „Skalice“, te učenici Osnovne škole „Zmijavci“. Dok su učenice naše škole: Kate Mendeš. Lucija Mravičić, Đana Čović i Ela Čović uz mentorstvo vjeoučiteljice Marine Šimić osvojili vrijedno 4. mjesto među 26 osnovnoškolskih ekipa. Čestitamo učenicama i mentorici na plasmanu na nadbiskupijsku razinu natjecanja i na osvojenom visokom 4. mjestu. Nadamo se da su sudjelovanje na vjeronaučnoj olimpijadi doživjeli kao jedno vrijedno iskustvo.

Izvor: https://www.katehetski-nadbiskupija-split.net/vijesti/nadbiskupijska-vjeronaucna-olimpijada-za-osnovnu-skolu-i-natjecanje-iz-vjeronauka-za-srednju-skolu


Osnovna škola "Tučepi"