2019-11-19 12:56:07

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U ponedjeljak, 18. studenog 2019. učenici i učitelji OŠ Tučepi  zajedno s predstavnicima lokalne zajednice obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Program obilježavanja, koji se s početkom u 18 sati održao na tučepskoj Lučici pored spomenika braniteljima, organizirala je naša vjeroučiteljica Marina Šimić. 

Poruka mira upućena je  riječima:

 „Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju je život u poštenju, ljubavi, oprostu.

Moje svjetlo je pjesma

nju mi nitko ne može ukrasti.

Moje svjetlo su riječi

njih mi nitko ne može zaustaviti.

Svjetlo – to ste vi

koji ste se danas zaustavili

upaliti svijeću i reći toplo, ljudsko i božansko – hvala.“

Sve prisutne učenike, učitelje i mještane dirnuli su pjesmom i  riječima tuge, ponosa i zahvalnosti: vjeroučiteljica Marina Šimić, školski zbor OŠ Tučepi s voditeljem Marinom Ercegom, učenice 5. razreda – Tina, Laura i Karla, Romana Lalić - Pejković, Lara Lalić, klapa Marina i Sanja Nizić.

Svoje viđenje i poruku o žrtvi Vukovara i Škabrnje dao je i predsjednik Udruge  Tučepski dragovoljac Ivo Pašalić.

Molitvu za sve poginule i nestale vodio je fra Stipe Bešlić. Prisutni  učenici, učitelji i mještani položili su oko fontane  upaljene lampione u počast svim stradalnicima. U organizaciji Društva prijatelja Hajduka Tučepi zapaljene su svijeće u spomen žrtve Vukovara i Škabrnje uz magistralu neposredno ispod crkve sv. Nikole Tavelića

U školi su članovi Vijeća učenika zapalili svijeće s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi svih stradalnika Domovinskog rata.


Osnovna škola "Tučepi"